2012. április 25., szerda

Nevenincs, fantázia bonbon

Ez lett a második bonbonom, de nem lett tele az összes forma, mert maradt még temperált csokim, maradt még csokoládé ganache, úgyhogy összetördeltem egy kis kekszet, volt a hűtőmben mogyorógrillázs, azt is tettem bele, és ezzel töltöttem meg a kis csokiformákat.

Kekszes-mogyorós bonbon
Hozzávalók
Burokhoz:
  • 10 dkg csokoládé
Töltelékhez:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • 4-5 db háztartási keksz
  • 1-2 evőkanál mogyorógrillázs
Elkészítés

csokoládé ganache-hoz a tejszínt forralásig melegítjük, majd az apróra vágott csokoládét beleöntjük, és amíg fel nem olvad, addig kevergetjük. Ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük az apróra tört kekszet és a mogyorót. Felhasználásig hűtőbe tesszük. 

A csokoládé felét vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a csoki másik felét, amit apróra vágtunk. Kevergetjük, amíg egynemű lesz az egész. Ez a folyamat a csokoládé temperálása. Ettől lesz a külseje fényes, állaga pedig roppanós. 
Ekkor elkezdem kikenni a bonbon formákat egy ecset segítségével. Az első kikenés után 10 percre hűtőbe teszem a formát, majd újra melegítem a csokit és még egy rétegben kikenem a formákat. Megint 10 percig hűtöm.

A formákat 3/4-ig töltöm a krémmel, majd ismét 10 perc hűtő. Ezután kiskanállal csokipöttyöket teszek az újra megolvasztott csokiból a töltelékre, eloszlatom, hogy rendesen hozzáérjen az oldalához, majd újra hűtő, most 1 órára. 



Hűtés után óvatosan kifordítom a formákból a kész bonbonokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése