2012. május 4., péntek

Puha sajtos pogácsa

A május elsejei hosszú hétvégére terveztünk egy biciklitúrát a barátokkal. Hétfőre tettük a nagy eseményt, és kellett valami édes és sós harapnivaló a nagy tekerés közeben. Az édes a kedvenc muffin alaptésztám lett mini változatban, csokival megspékelve, a sósra pedig pogácsát szerettem volna csinálni. Keresgéltem a neten, és végül is találtam egyet, amit nagyon sokat dicsértek, úgyhogy arra esett a választásom! Sajnos azt már nem tudom, hogy hol leltem rá, ha valaki felismeri, szóljon, és megjelölöm a forrást. :)


Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 4 tk só
  • 1 tk cukor
  • tetejére kb. 10-15 dkg sajt és 1 tojás
Elkészítés

1. Liszthez adjuk a tojást, sót és cukrot. 
2. Két külön tálkában szobahőmérsékletnél kicsit melegebbre melegítjük a vajat és a tejfölt, majd a tejfölbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és a liszthez adjuk a vajat és az élesztős tejfölt is. Jól összegyúrjuk, és 1,5-2 órát meleg helyen kelesztjük. 
3. Pihentetés után 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük a felvert tojással és a reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése