2012. május 17., csütörtök

Mini piskótatorták - Alaprecept

Nagy szerelem a mienk... Muffin+Én... Amennyire szeretjük egymást, annyira sokáig tartott, mire megtaláltam a tökéletes alaptésztát, amit aztán bármivel tudok variálni.
Szeretem Nigella-t, leginkább a stílusát, hogy olyan laza. Tőle láttam ezt a receptet, gondoltam egy próbát megér... Azóta már kb. ezret is! Rengetegszer sütöm, nem kell a száraz és a nedves összetevőket külön keverni, minden kiadagolok a forgótálas kis robotgépembe, és amíg a gép keveri a tésztát, és összepakolok a konyhában, bekapcsolom a sütöm, kiosztom a papírkapszlikat. Tökéletes az összhang, ha együtt dolgozunk! :)

Csokicseppes minimuffin
Hozzávalók
25 dkg puha vaj
25 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
1 tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
2 tk vanília aroma
4 ek tej

Elkészítés
A tej kivételével az összes hozzávalót egy tálba adagoljuk (vagy konyhai robotgépbe), és elkezdjük felverni, majd a vége felé hozzáadjuk a tejet is, hogy könnyű, krémes állaga legyen.
Papírkapszlival bélelt formákba töltjük a forma 3/4-éig, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük (mini formánál 15 percig).
24 normál muffin és 36 minimuffin lesz belőle.

Ha szeretnénk bele egy kis extrát tenni (gyümölcsöt, csokit, diót, mogyorót, stb.), akkor azt már a kész masszába tegyük, és csak kanállal keverjük, ne a géppel.
Ehhez az adaghoz 10-15 dkg plusz finomságot tudunk tenni.

Színes tortácskák
Ha esetleg színes tortácskákat csinálnánk, akkor 2 tojásfehérjét 35 dkg porcukorral fényesre verünk, majd tovább verjük egy kis citromlével, színezzük a kívánt színre, és megkenjük vele a muffinok tetejét, amit megszórhatunk cukorral, gyönggyel, tortadarával, bármivel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése