De aztán rájöttem mi volt a probléma. A szilikon bonbon formát csak egyszer csokiztam ki, ezáltal egy igen vékony réteget kaptam, ami ripityára tört, amikor ki akartam fordítani. Úgyhogy gondoltam annyit még megér a dolog, hogy kicsokizom kétszer, aztán ha így se sikerül, akkor ennyi! Csak hogy sikerült, és a macaron-hoz hasonló élmény volt, ahogy sorra potyogtak ki a hibátlan, fényes bonbonok! :)
Mivel a nagy macaron-ozásban maradt egy csomó alapanyagom (csoki ganache, barack curd, dió-, mogyoró grillázs), ezért gondoltam első körben valami olyat kellene csinálni, amihez ezeket fel tudom használni.
Így született meg ez a kókuszkrémes-csoki ganache-os szívecske.
Csokis-kókuszos bonbon |
Hozzávalók
Burokhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
Töltelékhez:
- 3 dkg kókuszreszelék
- 1 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl tejszín
Elkészítés
A csokoládé ganache-hoz a tejszínt forralásig melegítjük, majd az apróra vágott csokoládét beleöntjük, és amíg fel nem olvad, addig kevergetjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A kókuszkrémhez a vajat, tejszínt, cukrot és a kókuszreszeléket egy lábosba tesszük, és addig főzzük, amíg el nem válik a lábos falától. Félretesszük hűlni.
A csokoládé felét vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a csoki másik felét, amit apróra vágtunk. Kevergetjük, amíg egynemű lesz az egész. Ez a folyamat a csokoládé temperálása. Ettől lesz a külseje fényes, állaga pedig roppanós.
Ekkor elkezdem kikenni a bonbon formákat egy ecset segítségével. Az első kikenés után 10 percre hűtőbe teszem a formát, majd újra melegítem a csokit és még egy rétegben kikenem a formákat. Megint 10 percig hűtöm.
A csokoládé ganache-ból teszek bele először egy keveset, majd arra jön szintén egy kevéske kókuszkrém. Hagyok kb. 2-3 mm helyet, hogy le tudjam zárni a bonbonok talpát.
Megint jön 10 perc hűtés. Ezután kiskanállal csokipöttyöket teszek az újra megolvasztott csokiból a kókuszkrémre, eloszlatom, hogy rendesen hozzáérjen az oldalához, majd újra hűtő, most 1 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése