Kekszes-mogyorós bonbon |
Burokhoz:
- 10 dkg csokoládé
Töltelékhez:
- 5 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl tejszín
- 4-5 db háztartási keksz
- 1-2 evőkanál mogyorógrillázs
Elkészítés
A csokoládé ganache-hoz a tejszínt forralásig melegítjük, majd az apróra vágott csokoládét beleöntjük, és amíg fel nem olvad, addig kevergetjük. Ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük az apróra tört kekszet és a mogyorót. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A csokoládé felét vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a csoki másik felét, amit apróra vágtunk. Kevergetjük, amíg egynemű lesz az egész. Ez a folyamat a csokoládé temperálása. Ettől lesz a külseje fényes, állaga pedig roppanós.
Ekkor elkezdem kikenni a bonbon formákat egy ecset segítségével. Az első kikenés után 10 percre hűtőbe teszem a formát, majd újra melegítem a csokit és még egy rétegben kikenem a formákat. Megint 10 percig hűtöm.
A formákat 3/4-ig töltöm a krémmel, majd ismét 10 perc hűtő. Ezután kiskanállal csokipöttyöket teszek az újra megolvasztott csokiból a töltelékre, eloszlatom, hogy rendesen hozzáérjen az oldalához, majd újra hűtő, most 1 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése