2012. március 29., csütörtök

Angelica süti

Nagyon régóta keresek már egy igazi csokis keksz receptet, amibe, ha beleharap az ember, akkor érzi a csokidarabokat, finom omlós a keksz, nem lesz beton keménységű, szóval a tökéletest.
A lavinát drága Húgom indította el, ugyanis volt egy rajzfilm sorozat, amit kicsiként néztünk, a Fecsegő Tipegők, és abban volt egy leányzó, Angelica, aki egyébként nagyon kis gonosz volt, viszont imádta a csokis kekszet. Cookie-s dobozban volt, és bármennyit meg bírt enni belőle. Így lett a neve Angelica süti, mert nagyon guszta volt a tv-n keresztül.

Angelica süti

A recept pedig a következőkből áll:

1 1/4 csésze liszt
3/4 csésze cukor (lehet fele barna cukor is)
1/2 csésze puha margarin
1/2 ek szódabikarbóna vagy sütőpor
1/4 ek só
1 tojás
1 kk vanília aroma
15 dkg apróra vágott csokoládé

A száraz hozzávalókat elkeverjük, a margarint habosítjuk a cukorral, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vanília aromát, majd tovább keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd a legvégén a csoki darabokat. Ezt már csak fakanállal keverjük.
Sütőpapírra, vagy szilikonlapra teáskanálnyi gombócokat formázunk, nedves ujjal kicsit lenyomkodjuk őket, majd 180 fokos sütőbe toljuk őket. Egy tepsin 12 db fér el, úgyhogy nagy helyet kell nekik hagyni.
14-15 perc után kivesszük a tepsit a sütőből. Még kicsit puha lesz a közepe, de akkor is vegyük ki, különben megkeményedik. 5 percet hagyjuk a tepsiben pihenni őket, majd rácson folytatjuk a hűtést, utána jól záródó fém dobozban tároljuk a kész kekszeket.
Sajnos időt nem tudok írni, hogy meddig áll el, nálunk a legtöbb 1 hét volt, de akkor megfeledkeztünk róla. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése