2011. december 7., szerda

Boszorkányujjak Halloween-re 2x

Október 31-én mentünk drága párom (továbbiakban Zsolti) nagynénjéékhez (továbbiakban Csanszi), November 1-én pedig anyuékhoz. Mind a két helyre akartam valami Halloween-es sütit vinni, és ezeket a bosziujjakat már régóta kinéztem magamnak, és epedve vártam, hogy alkalom legyen rá, hogy megcsináljam! :) Hát lett, rögtön kettő is! :)Kicsit megosztott lett a fogadtatás, volt, aki nem is evett belőle, annyira zavarta a külső... Pedig nagyon finom a tésztája, omlós, diós sütik lettek.
Boszorkányujjak

Hozzávalók a lenti képen szereplő mennyiséghez (kb. 35-40 db)

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 tojás + 2 tojássárgája
  • 10 dkg mandula
  • piros ételfesték
A margarint, a lisztet, a darált diót, a tojást és a cukrot eldolgozzuk. Ha szobahőmérsékletű a margarin, akkor elég hamar megy, gyorsan összeáll, nem kell sokáig gyúrni.
A mandulákat megpucoljuk (ha pár perce forró vízbe dobjuk őket, akkor könnyen ki lehet őket ugrasztani a kabátjukból), majd egy tálkában megfestjük őket. Elég hozzá pár csepp (én Szilasi aromákat és színezőket használok), úgyhogy aki ódzkodik az ételfestéktől, annak sem kell aggódnia, tényleg nagyon kevés befogja. Kb. 3-4 percig rázogatjuk a körmöcskéket a festékkel.
Ha esetleg a tésztánk túl lágy lenne, tegyük felhasználásig hűtőbe.
Lecsípünk a tésztából, majd hosszúkás hengert formázunk belőle, és két helyen jobban elvékonyítjuk (az lesz az ujjpercek közötti rész).
Én szilikonlapot használok, ennek hiányában kivajazzuk a tepsit, szépen egymás mellé rendezgetjük az ujjakat (kicsit nőni fognak, úgyhogy maradjon köztük hely). Megkenjük őket a tojássárgájával, és a végébe nyomunk egy mandulát, hegyes felével kifelé.
Mehetnek a sütőbe, 200 fokon sütjük őket szép aranybarnára. Időt nem néztem, de nagyjából 10-15 perc alatt készen vannak.
Utána mehet az ijesztegetés! :)Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése