Kicsit megosztott lett a fogadtatás, volt, aki nem is evett belőle, annyira zavarta a külső... Pedig nagyon finom a tésztája, omlós, diós sütik lettek.
Boszorkányujjak
Hozzávalók a lenti képen szereplő mennyiséghez (kb. 35-40 db)
- 20 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 tojás + 2 tojássárgája
- 10 dkg mandula
- piros ételfesték
A margarint, a lisztet, a darált diót, a tojást és a cukrot eldolgozzuk. Ha szobahőmérsékletű a margarin, akkor elég hamar megy, gyorsan összeáll, nem kell sokáig gyúrni.
A mandulákat megpucoljuk (ha pár perce forró vízbe dobjuk őket, akkor könnyen ki lehet őket ugrasztani a kabátjukból), majd egy tálkában megfestjük őket. Elég hozzá pár csepp (én Szilasi aromákat és színezőket használok), úgyhogy aki ódzkodik az ételfestéktől, annak sem kell aggódnia, tényleg nagyon kevés befogja. Kb. 3-4 percig rázogatjuk a körmöcskéket a festékkel.
Ha esetleg a tésztánk túl lágy lenne, tegyük felhasználásig hűtőbe.
Lecsípünk a tésztából, majd hosszúkás hengert formázunk belőle, és két helyen jobban elvékonyítjuk (az lesz az ujjpercek közötti rész).
Én szilikonlapot használok, ennek hiányában kivajazzuk a tepsit, szépen egymás mellé rendezgetjük az ujjakat (kicsit nőni fognak, úgyhogy maradjon köztük hely). Megkenjük őket a tojássárgájával, és a végébe nyomunk egy mandulát, hegyes felével kifelé.
Mehetnek a sütőbe, 200 fokon sütjük őket szép aranybarnára. Időt nem néztem, de nagyjából 10-15 perc alatt készen vannak.
Utána mehet az ijesztegetés! :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése