Fentről |
A 6. SAD háziasszonya Mandulasarok volt. Mielőtt elkezdtem volna bármin is gondolkozni, megnéztem a blogját. Macaron ügyben már jártam nála, nem is keveset, de a többi bejegyzést még nem olvastam. Hát... mint ne mondjak, kicsit leesett az állam... Nagyon durván profi a csaj... :D Legalábbis szerintem! Hezitáltam is, hogy részt vegyek-e vagy sem. Aztán győzött a gasztro-szenvedély, igaz, az utolsó pillanatban, de elküldtem a kávés tortácskáimat! :)
Karamellás-kávés tortácskák
Egészben |
Hozzávalók
Piskóta:
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
Mousse:
- 2 dl habtejszín
- 4 ek porcukor
- 15 dkg mascarpone
- 1 zacskó 3in1 nescafé
- 4 ek karamellszósz
Díszítéshez:
- 15 db babapiskóta
- pár szem kávébab
- 2 m szaténszalag
Oldalról |
Elkészítés
- 1. Piskótát készítünk a szokásos módon, felverjük a fehérjét, hozzá a cukor, majd a tojássárgája, végül beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapíros tepsire simítjuk, és 175 fokon aranybarnára sütjük, kb. 5 perc. Ha kihűlt, egy pohárral 5 korongot, és 10 kisebb, pogácsa méretű korongot szaggatunk ki belőle.
- 2. A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, hozzákeverjük a mascarpone-t és a kávét, majd a karamellszószt.
- 3. A babapiskótákat félbevágjuk, majd összeállítjuk a tortácskákat.
- 4. A nagy korongokra teszünk egy teáskanál krémet, elkenjük majdnem a széléig, majd ráállítunk 6 fél babapiskótát. Összekötjük a szalaggal, hogy jól tartson. Jön bele még egy kanál krém, majd egy kisebb korong, egy kanál krém, második kis korong, majd a tetejéig krém. Ezt megismételjük az összes tortácskával. A tetejükre 2-2 szem kávébabot helyezünk, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Belülről |
Nagyon cuki lett!! :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
Törlés